ponedjeljak, 8. siječnja 2018.

NAJMEKŠE VANILICE…RECEPT KOJI VRIJEDI ZAPISATI


SASTOJCI:
200 grama šećera u prahu,
1 mahuna vanile isečena na komadiće,
300 grama masti,
250 grama grama kristal šećera,
1 jaje,





2 žumanca,
sok jednog limuna,
1 kašičica fino rendane limunove korice,
250 grama mlevenih oraha,
600 grama brašna i džem od šipaka ili kajsija.Brzo i lako: Kako da napravite ukusan šareni kolač

PRIPREMA:
Nekoliko dana pre pravljenja kolačića, pomešajte šećer u prahu sa isečenom mahunom vanile i zatvorite u kutiju sa poklopcem. Tako ćete dobiti vanilin šećer. U činiji izmiksajte mast sa kristal šećerom dok ne dobijete krem. Umutite jaje, žumanca, limunov sok i limunovu koricu.
Dodajte orahe i bračno i mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. Pokrijte ga i hladite u frižideru barem tri sata ili tokom noći. Ugrejte rernu na 160 stepeni Celzijusa, ukoliko ima ventilator, ili 180 ako je reč o običnoj rerni. Stavite testo na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljati na debljinu od oko pola centimetra.





Obložiti dva pleha papirom za pečenje i uz pomoć male modle vaditi vanilice i redati ih razmaknute u plehove. Peći oko 12 minuta, tako da ostanu bele i pustiti da se ohlade na tepsiji oko pet minuta. Zatim prebaciti na rešetku ili ravnu površinu dok se potpuno ne ohlade.
Kada su potpuno hladni, svaki keksić namazati džemom i poklopiti drugim keksićem. Svaki tako dobijen sendvič dobro uvaljati u vanilin šećer. Staviti ih u limenu kutiju i čekati jedan do dva dana pre serviranja.

0 komentari