četvrtak, 14. prosinca 2017.

MARINIRANA POČENA PITETINA. SOČNA I UKUSNA PILETINA, PRIPREMLJENA NA ORGINALAN NAČIN


Sastojci:
Meso: 2 batka, 2 karabatka i 2 krila
Marinada:
100 ml maslinovog ulja
1 žličica mljevene slatke crvene paprike
malo ljute mljevene paprike
1 žlica limunovog soka


 2 režnja češnjaka zgnječenog u pastu ili malo češnjaka u prahu
1/2 žličice soli
1/2 žličice crnog mljevenog papra
1 žličica šećera

Priprema:

U zdjeli pomiješati sve sastojke za marinadu.
Pileće komade provaljati kroz marinadu da se meso obloži marinadom sa svih strana, poklopiti i spremiti u hladnjak, što duže, to bolje. Pola sata prije pečenja izvaditi meso iz hladnjaka.
U nedostatku vremena, meso marinirati barem pola sata. U tom slučaju ne spremati u hladnjak.
Marinirane komade piletine gusto složiti u vatrostalnu ili keramičku posudu i preliti ostatkom marinade.
Peći na 180°C, 40-45 minuta. Meso sa svih strana treba dobiti rumenu boju pa ga, kad porumeni s gornje strane,  prevrnuti.
Poslužiti sa pečenim krumpirom, pečenim povrćem...
Ja u pećnicu stavim jednu do druge posudu sa mesom i posudu sa krumpirom i istovremeno pečem.

0 komentari