utorak, 17. listopada 2017.

PENATOL RASTVOR ZA KOSU I LICE BEZ BORA

Rezultat slika za PANTENOL RASTVOR ZA KOSU I LICE BEZ BORA
Pantenol rastvor za kosu je preparat koji je izuzetno koristan i široko dostupan u svim apotekama. Ne samo što je dobar za negu vlasišta, već se može upotrebljavati i kao svojevrsna krema za lice. On je prepun vitamina koji pomažu regeneraciju ćelija i tkiva. Naročito je delotvoran kada su u pitanju koža glave, obraza, čela i predela ispod očiju.
Veoma brzo uspostavlja pH ravnotežu na mesta gde se nanosi, pri tom hraneći ih svim korisnim materijama. Na ovaj način, koža se štiti od brojnih infekcija i upala. One su neprijatelj broj jedan i glavni uzročnih dermatoloških problema. Saznajte zbog čega je pantenol rastvor za kosu toliko popularan i efikasan. Koliko je dobar za vaše lice, kao i to kako se koristi.
Sastav rastvora i lekovito delovanje
Tajna lepote kose i lica nije u skupim proizvodima punih raznih hemijskih preparata, već u pravilnoj nezi. To podrazumeva upotrebu prirodnih lekova koji će vam dati esencijalne vitamine i minerale. Najbolji način za to jeste pantenol rastvor za kosu i lice, koji je veoma lako nabaviti.
On sadrži sve ono što je potrebno da biste postigli željeni cilj. Najvažniji sastojak ovog preparata jeste dekspantenol, jedinjenje koje se u vašem organizmu transformiše i postaje pantotenska kiselina. Njegova učinkovitost leži u tome što se on dalje deponuje u tkivo i postaje koenzim A. To praktično znači kako je reč o sastojku koji pomaže proces metaboličkih probavljanja masti, ugljenih hidrata i proteina.
Na ovaj način direktno se povoljno utiče na epiderm i vlasi. Obezbeđuje im se redovna hidratacija i održava optimalna pH vrednost. Posebno je potrebno istaći kako je pantenol rastvor protiv opadanja kose potpuno bezopasan i povoljan za sve tipove kože.
Osim ranije navedenog, ovaj preparat sadrži i limunsku kiselinu, natrijum-citrat i natrijum-benzoat. Za još bolje efekte uz njega se preporučuje upotreba AD kapi, kokosovog i ricinusovog ulja.

Kako se koristi pantenol za kosu
Ukoliko tražite prirodan način protiv opadanja kose, sigurno ste na pravom mestu. Zaboravite na bombastične reklame o preparatima koja čine čuda „preko noći“, a uz to su skupa i sumnjivog sastava. Pravo rešenje za vas može biti Galenika pantenol za kosu. Dakle, domaći proizvod koji vas neće izneveriti i kojeg ćete sa zadovoljstvom upotrebljavati.
Ispucali krajevi, suve i oštećene vlasi, opadanje i pojačano mašćenje – sve su to simptomi koje ne smete zapostaviti! Pre svega, potrebno je pronaći „unutrašnji’“uzrok ukoliko postoji, a na prvom mestu je nagomilani stres. Nakon njega, veliki neprijatelj je nepravilna i neredovna ishrana, a oni zajedno loše utiču na vaš izgled. Uredan i zdrav način života je imperativ ukoliko želite zadržati lepotu i vitalnost. Pantenol rastvor za kosu će vam može biti jedan od glavnih pomoćnika u tome.




Ako želite kupiti i isprobati pantenol za kosu, kako se koristi je ono što će vas svakako zanimati. Njega možete naneti na kožu glave, kao i na same vlasi nerazblaženog ili uz dodatak vode i ostalih preparata. U ovom drugom slučaju, gledajte da razmera bude 1:1, jer će tako najbolje delovati. Ovaj tretman radite dva puta na dan. Nanesite ga na glavu i blagim kružnim pokretima utrljavajte sve do korena dlake.
Postoje brojni načini kako možete kombinovati ovaj vitaminski preparat. Na vama je da odlučite hoćete li samo njega nanositi na kosu ili uz dodatak drugih korisnih sredstava. Podelićemo sa vama proveren recept koji je dokazao kako su AD kapi, kopriva i pantenol za kosu pravo rešenje.
Pantenol rastvor za kosu i AD kapi
Ova kombinacija se pokazala veoma dobro, pa je stoga veliki broj žena koristi svakodnevno. Rezultati koje postiže pantenol rastvor za kosu uz dodatak AD kapi je fenomenalan. Vlasi će biti jače u korenu, a ispucali krajevi će ostati samo ružna prošlost. Za pravljenje ovog moćnog preparata, potrebno vam je sledeće:
50 ml ulja ricinusa,
750 ml koprivinog šampona,
1 bočica AD vitamina,
30 ml kapi koprive i
100 ml pantenola.

Način pripreme je jednostavan i lak:
Pronađite bilo koji šampon od koprive u ambalaži od 1 litra i iz njega u jednu bocu prespite 750 ml. Potom u ovu količinu sipajte sve ostale sastojke koji su navedeni. Sve dobro izmućkajte, kako bi se preparati što bolje sjedinili. Sada sa njim operite kosu i nakon toga dobro je isperite vodom.
Ovako pripremljen domaći šampon moći ćete koristiti pri svakom pranju. Pomoći će vam u regeneraciji vlasišta i kože glave, sprečiće novo opadanje i eliminisati perut.
Čišćenje lica pomoću pantenol rastvora
Ono što će vas sigurno obradovati jeste činjenica kako ovaj vitaminski preparat možete koristiti i za negu kože. Efikasno se bori protiv crvenila, akni, bubuljica, ekcema i mitisera. Zbog toga se pantenol rastvor za lice smatra neprikosnovenim. Osim ovoga, uz pomoć njega ćete uspešno ukloniti opekotine, ožiljke i žuljeve. Korisno ga je uvek imati u svom ormariću u kupatilu.
Tonik za čišćenje lica recept
Pantenol rastvor za čišćenje lica se jednostavno koristi, a veoma brzo će ukloniti sve nečistoće koje se nalaze u porama. Na taj način eliminisaćete i dosadne bubuljice i akne, ali i sprečiti njihovu dalju pojavu.
Za ovaj tonik trebaće vam:
100 ml aloje vera gela,
40 ml koloidnog srebra,
60 ml pantenola,
bočica eteričnog ulja lavande i
kašičica medicinskog alkohola.

Priprema recepta:
U praznu bočicu zapremine od 2 dl sipajte aloje vera gel i u njega sve ostale sastojke. Na kraju dodajte 20 kapi ulja od lavande koje ste razblažili sa malo alkohola. Sve dobro izmućkajte kako bi se tečnost sjedinila. Ovako pripremljen pantenol za lice koristite tako što ćete ga naneti na tufer, a zatim sa njim očistiti kožu. Važno je da pre svake upotrebe protresete bočicu.
Prirodno sredstvo protiv bora na licu
Pantenol rastvor pomešan sa kantarionovum uljem je izvanredno sredstvo za lice. Ova kombinacija je neprikosnovena kada je reč o borbi protiv bora. Podjednako je efikasna i kad su u pitanju one koje nastaju oko usta, ispod i pored očiju, kao i na čelu. Tajna je upravo u regenerativnom svojstvu ovog proizvoda, kao i u blagotvornom dejstvu ulja kantariona.
Kako se nanosi:




Potrebno je svako veče pre spavanja, na čisto lice naneti pantenol rastvor uz pomoć tufera. Nakon toga, utrljajte i nekoliko kapi pomenutog ulja kantariona i ostavite nek ih koža dobro upije. Ovaj tretman ponavljajte svako veče i nakon mesec dana primetićete kako se bore povlače. Sigurno ćete biti prezadovoljni postignutim.
Osim ovih preparata koje možete sami napraviti kod kuće, postoje i oni fabrički koji su takođe delotvorni. Najpoznatija je svakako pantenol krema za lice, koja je takođe dostupna u većini apoteka. Njeno dejstvo je čak i bolje od popularnih proizvoda slične namene. Ona se može koristiti kod svih tipova kože. Nju nanosite dva do tri puta dnevno na područja koja su problematična i lagano utrljajte.
Pored nje, dostupna je i pantenol mast za lice, čija je namena ista, osim što se najčešće koristi za uklanjanje ožiljaka. Potrebno je biti na oprezu tom prilikom, jer se ovaj preparat ne sme nanositi rane koje su otvorene.
Ukoliko imate problem sa ožiljcima na drugim mestima, za tu namenu je najbolja pantenol emulzija. Ovo sredstvo nanosi se na čistu i suvu kožu nakon tuširanja. Ujedno će vas lišiti iritacija koje se mogu pojaviti zbog hlorisane vode.
Ostala upotreba vodenog rastvora od pantenola
Upoznali ste se sa svim pozitivnim dejstvima koje ovaj vitaminski preparat ima na kožu i kosu. Sigurno ćete ga zbog toga rado i koristiti. Međutim, to nije sve kada je u pitanju pantenol vodeni rastvor, pošto on ima širu namenu. Osim što se može upotrebljavati za uklanjanje pomenutih tegoba, njegov spektar delovanja je puno veći. Naime, on je veoma dobar i protiv nakupljanja sekreta u disajnim putevima, tj. začepljenog nosa.
Za tu priliku je inhalacija pantenol rastvorom neprikosnovena i zahvaljujući njemu ćete brzo osetiti olakšanje. Ukoliko patite od upale sinusa, čak i akutnog kašlja, ovo sredstvo je pravi spas. On deluje tako što razbija mukus i nakupljeni sekret, smiruje sluzokožu nosa i grla i eliminiše tragove zapaljenja.
Inhalacija pantenolom se vrši na sledeći način. U sondi aparata pomešaju se trećina ampule gentamicina i 5 kapi ovog preparata u 3 ml fiziološkog rastvora. Naravno, ovo možete uraditi i uz pomoć posude sa vrelom vodom i peškirom. Ujedno je ovo i metoda koja je najpreporučljivija za decu.
Koja je cena pantenol rastvora u apotekama
Već smo spomenuli kako ovaj preparat možete kupiti u svim apotekama. Preporučljivo je uzimati onaj koji je domaće proizvodnje, jer je jeftin i veoma efikasan. Kada je u pitanju Galenika pantenol rastvor cena za ambalažu od 100 ml se kreće tek nešto više od 200 dinara ili oko 2 eura. Njegov rok trajanja je do tri godine.
Osim toga, možete se raspitati i za druge proizvode koji su bazirani na njemu. Ako je vaš izbor recimo pantenol krema cena joj je oko 300 dinara na više. Za koje god sredstvo da se odlučite, sigurno nećete pogrešiti. Posebno je važno istaći činjenicu kako je mogu koristiti osobe svih uzrasta, a čak je bezopasna i za bebe.
Za pravilnu negu i očuvanje lepote nije potrebno mnogo novca. Pantenol rastvor za lice i kosu će vam sigurno biti odličan saveznik. Uz njega, postoje i drugi preparati koji će vam pomoći da izgledate sveže, mlađe i lepše.

0 komentari