ponedjeljak, 25. rujna 2017.

ZA OVAJ RUČAK ĆETE SE OTIMATI...ZAPEČENE ŠNICLE U RERNI


Kalorično jeste, ali ovo će vam sigurno biti omiljeno jelo. Ispobajte još danas ukusan recept iz Bakine kuhinje.

Potrebno je:
1 par pilećeg belog mesa
1 kašika senfa
300 gr kisele pavlake
100 gr majoneza
4 čena belog luka



50 ml piva
50 gr prezli
2 kašike brašna
biber, začin so
malo ljute papričice tucane
malo seckanog ruzmarina i timijana
suva slanina 50 gr
malo kačkavalja

Priprema:
Meso iseći na tanke šnicle, pa malo izlupati tučkom. Izmešati pavlaku, majonez, tucanu papriku, biber, beli luk, pivo i senf. Izmešati i prezle sa brašnom, dodati so i začin.



Šnicle provući kroz prezle. Na dno pleha poređati suvu slaninu, pa nekoliko kašika pavlake. Odozgo staviti meso pa opet mešavinu pavlake, zatim meso i odozgo pavlaku i sve tako dok se ne potroši materijal.
Odozgo narendati malo kačkavalja. Peći na 200 stepeni 40 minuta. Služiti toplo uz sezonsku salatu.

0 komentari