četvrtak, 21. rujna 2017.

PJENASTA DELICIJA ZBOG KOJE ĆETE BITI NA OBLAKU


Pjenasta torta zbog koje cete biti u oblaku
Sastojci:
kora:

8 bjelanjaka
8 žlica šećera
8 žlica brašna
1/2 praška za pecivo

fil:

1/2 l mlijeka
8 žumanjaka
2 želatine
1/2 l slatkog vrhnja
100 g krupno ribane čokolade za
kuhanje


  Priprema:

1. Za koru izmutiti bjelanjke sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo te peći u
podmazanom plehu 30 min na 200 stupnjeva.
2. Kad je kora pečena preliti je s 1dcl vrelog mlijeka i pustiti da se hladi
3. Za fil namočiti 2 želatine u malo hladne vode
4. 1/2 l mlijeka zakuhati, a žumanjke i šećer pjenasto izmutiti te preliti s vrelim miljekom

 i ne dopustiti da zakuha nego malo držati na vatri da se jaja skuhaju
5. S tim vrelim preliti želatinu i pustiti da se ohladi (da bude mlako)
6. Izmutiti 1/2l vrhnja u šlag, te dodati u šlag smjesu od želatine, jaja i mlijeka, dodati krupno ribanu čokoladu
7. Preliti koru tom smjesom te kolač staviti u frižider na par sati da se stisne.

coolinarika.com

0 komentari