utorak, 15. kolovoza 2017.

HRSKAVO PEČENI KROMPIR KAO PRILOG ILI SAMOSTALNO JELO


Sastojci
7 velikih krumpira za pečenje
3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
150ml maslinovog ulja
150ml vode
1 žlica origana+ 1 žličica




2 limuna/sok
1žličica griza ili kukuruznog brašna + 1/2žličice za posip
sol,papar

Priprema
1.
Zagrijte pecnicu na 200C.
Ogulite ,operite i narezite krumpir na fete .Zamijesajte ostale sastojke u posudi.
Stavite krumpir u posudu pa dodajte ostale sastojke.Dobro promijesajte.Posolite i poparite po ukusu.Zapamtite krumpir moze podnjeti dosta soli.
2.




Stavite krumpir na protvan za pecenje i pecite u zagrijanoj pecici 40 min.krumpir mozete koji put okrenuti da se ravnomjerno pece.
Izvadite krumpir pospite ga s jos malo origana ako je krumpir upio svu vodu dodajte jos zlicu-dvije vode ili ostataka umaka.pospite krumpir s jos malo griza ili kukuruznog brasnaNastavite peci jos pola sata dok krumpir ne dobije lijepu boju i postane hrskav.
3.
Postoji i brza varijanta ovog krumpira:
Ocisceni i narezani krumpir 5 min prokuhajte u slanoj vodi .Osusite i lagano ohladite a onda marinirajte u marinadi od limuna.Trajanje pecenja je tada samo 30-40 min./odnosno upola krace.

0 komentari