četvrtak, 20. srpnja 2017.

PILEĆA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA


Sastojci
1 celo pile ili komadi pilećeg mesa
3 šargarepe
3 korena peršuna
½ korena celera
1 crni luk



so
biber
Griz knedle
1 jaje
so
5 kašika griza

Priprema
U veliku šerpu nalijte vodu, pa ubacite pileće meso, celu šargarepu, luk, koren peršuna i koren celera. Treba dodati još so i biber. Sve treba da kuva na umerenoj temperaturi oko 1-1,5 h. Pažljivo procedite supu, tako da se povrće i meso izvade, a ostane bistra supa. Kasnije vratite kuvanu šargarepu u supu, a ostalo meso i povrće poslužite uz ručak. Vratite bistru supu na ringlu da kuva na umerenoj temperaturi , a zatim stavljate u supu testo za griz knedle.



Griz knedle
Penasto umutite belance jajeta, a potom mu dodajte žumance, prstohvat soli i 5 kašika pšeničnog griza.
Umutite sve i ostavite da stoji par minuta, pa malom kašikom odvadite knedlice i sipajte u supu. Knedlice će da se uvećaju u vreloj supi i postaće prave griz knedle. Kuvajte još 5 minuta i vaša pileća supa sa griz knedlama će biti gotova.

0 komentari