nedjelja, 28. svibnja 2017.

PEČENI MLADI KROMPIR U BRAŠNU...OVO JE OMILJENI NAČIN SPREMANJA MLADOG KROMPIRA U MOJPJ KUĆI


Sastojci
oko 1 kg mladog krumpira, najbolji je sitni krumpir
2 pune žlice oštrog brašna
1/2 žličice soli



1/2 žličice crnog mljeveno papra
1/2 žličice crvene mljevene paprike
maslac ili suncokretovo ulje

Priprema
1.
U zdjeli pomiješati brašno, sol, papar i crvenu mljevenu papriku.
Krumpir oguliti, oprati i staviti na papirnati ubrus. Ne treba posušiti jer će se bolje obložiti brašnom.



Sitni krumpir ostaviti u komadu, veći prerezati uzduž popola pa poprijeko na klinove.
Ako se koristi sitni mladi krumpir, paziti da svi krumpiri budu podjednake veličine.
Krumpir uvaljati u brašno da se obloži sa svih strana.
2.
Keramičku posudu pomazati maslacem ili uljem. Krumpir u rukama protresti kako bi se između prstiju "prosijao" višak brašna. Složiti u posudu pa politi otopljenim maslacem ili uljem.
Peći na 200"C oko 1 sat. Par puta promiješati špatulom za meso. Krumpir treba dobiti finu, zlatno žutu, hrskavu koricu.

0 komentari