četvrtak, 16. ožujka 2017.

NAJBOLJA NUTELLA TORTA KOJA SE NE PEČE


Torta je san snova, nije preslatka ni preteška, ma odlična!
Sastojci
Podloga:
24 kom oreo keksića (cca 250g)
125 g margarina
sirni fil:
125 g quark sira (u sparu je topfen)
100 g sirnog ili mliječnog namaza
250 ml slatkog vrhnja
1 limun
3 žlice šećera
1 paketić vanilin šećera



1 paketić želatine (ili 6 pločica)
Mliječni fil:
1 L mlijeka
12 žlica gustina
6 žlica šećera
2 paketića vanilin šećera
200 gr Margarina
8 oreo keksića
4-5 žlica Nutelle

Priprema
1.
Za podlogu treba nožem odvojiti bijelo punjenje od 24 oreo keksića i staviti u posebnu posudu.
2.
Odvojene keksiće izmrviti i pomiješati sa 125 g rastopljenog margarina.
3.
 Smjesu staviti u kalup za torte i ravnomjerno utisnuti po dnu kaplupa te staviti u hladnjak dok se pripremaju ostale smjese.
4.
 Od 1 L mlijeka odvojiti 8 dcl i staviti kuhati, a u 2 dcl pomiješati 12 žlica gustina, 6 žlica šećera i 2 vanilin šećera. Mliječna krema priprema se kao puding tj. smjesa od gustina treba se umiješati pjenjačom u 8 dcl uzavrelog mlijeka. Smjesu kuhati minutu dvije i odmah maknuti na stranu te ostaviti da se ohladi. S vremena na vrijeme promiješati kako se ne bi stvarale grudice. U ohlađenu smjesu kasnije mikserom umiješati 200 g margarina.
5.
 Dok se mliječna smjesa hladi, u jednoj posudi čvrsto izmiješati 250 ml slatkog vrhnja.
6.
 Pripremiti želatinu prema uputama na pakiranju.
7.
 U drugu posudu lagano izmiksati 125g quarka, 100g sirnog namaza, 3 žlice šećera, sok 1 limuna i 1 vanilin šećer. Na kraju dodati rastopljenu želatinu i lagano promiješati sve zajedno.
8.
 U sirnu smjesu dodati šlag i lagano pjenjačom to izmješati.
9.



 Smjesu izliti u kalup na stisnutu podlogu i sve staviti u hladnjak.
10.
Mliječnu smjesu podijeliti u dva jednaka dijela.
11.
U prvi dio umiksati bijelo punjenje iz oreo keksića i nadrobiti 8 cijelih oreo keksića (ako ih režete nožem da budu velićine ¼ ili 1/8 oreo keksa).
12.
Preliti smjesu preko sirnog fila i staviti u hladnjak.
13.
U drugu polovicu mliječnog fila umiksati 4-5 žlica nutelle. To može biti više ili manje, bitno je da smjesa dobije nutellastu boju.
14.
Preliti smjesu preko oreo fila i staviti u hladnjak na min 4 sata (najbolje ostaviti preko noći).
Posluživanje
Poslužiti dobro rashlađeno. Torta treba biti barem 4h u hladnjaku, a najbolje je ostaviti je preko noći.
Prije posluživanja, tortu možete još ukrasiti mrvicama oreo keksića ili šlagom.
I još nekoliko savjeta :)
- kada kuhate mliječnu kremu, ona se radi kao puding i nakon otprilike minutu-dvije-tri se i stisne kao puding (ispadne možda malo rjeđe i to je ok). Nakon što se ohladi i u nju doda margarin dobit će teksturu kakvu treba.
- ako inače ne jedete želatinu možete umjesto nje koristiti šlagfix.
- raspored slojeva moježete raditi proizvoljno. Ja sam prvo stavljara sirni sloj jer je po teksturi "teži" od mliječnog i bilo me strah da bi sir mogao potonuti u mlječnu smjesu. I drugi razlog je bilo iskorištavanje vremena. Dok sam čekala da mi se mliječni fill ohladi bilo mi je zgodno smučkati sirni fil i staviti ga na hlađenje :) Ali kažem, možete redosljed raditi kako želite i kako imate vremena :)
izvor : coolinarika.com

0 komentari