ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

NAJLJEPŠA VIJEST DANA: Mala Petra (4) je pobijedila rak!


Četvorogodišnja Petra Petrović iz Vladičinog Hana, koja je bolovala od neuroblastoma, vrste karcinoma, posle godinu dana lečenja i borbe, uspela je da pobedi tu bolest.

Neuroblastom predstavlja četvrti po učestalosti malignitet koji se javlja kod dece, kažu stručnjaci, a kod Petre je on otkriven u junu prošle godine. Lečena je u Nišu i u Institutu za majku i dete “Dr Vukan Čupić” u Beogradu.


Petrina majka Jelena kaže da je još od prvih informacija da njena ćerka boluje od karcinoma, pa do prvih pozitivnih rezultata da je bolest nestala, svakog trenutka govorila sebi da je njeno dete dobro i da će biti izlečeno.

  – Ono što nam je dalo snage da sve ovo izdržimo su Petrina borba i izdržljivost, ali i vera u Boga i u lekare. Samo u Nišu primila je sedam hemoterapija, pre nego što je otišla u Beograd. Kad god bih je pogledala i videla sam kako se njeno malo telo bori. To mi je bilo znak da ne smem da se predam i pokleknem, da ne smem da klonem duhom i da verujem u to da je moje dete dobro. Kroz Petrinu bolest Bog nas je nagradio da shvatimo koliko je život lep i koliko je zdrav čovek bogat – zaključuje Jelena Petrović za OK radio.

Mala Petra je još uvek pod terapijama. Kod kuće se najčešće igra sa bratom blizancem – Petrom, ali voli i da šeta parkom.

– Ono što je ona izdržala tokom lečenja je za svako divljenje, pravi podvig. Petra je borac. Sa takvom odlučnošću i željom za životom ustajala je posle svake hemoterapije – seća se Jelana bolničkih dana.

  Ona ističe zahvalnost koju duguje dobrim ljudima koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći za Petru. Posebnu zahvalnost, ima prema jednoj ženi iz Beograda, koja je porodici Petrović ustupila stan da u njemu borave dok je dete na lečenju.


– U to nismo mogli da verujemo kad smo čuli. Oboje smo bili bez posla, a troškovi puta i lečenja su stalno rasli. Ona nas je primila u svoj dom bez i jednog dinara nadoknade, brinula o nama, spremala nam i ručak čak – kaže Jelena.

Nakon pakla kroz koji su prošli, Petrovići poručuju da je zdravlje najveće bogatstvo, a da ljudi često toga nisu svesni sve dok ga ne izgube.

0 komentari